BUDOWA DOMU DZIECKA W VAILANKANNI, Indie

Caritas Polska rozpoczęła wspólnie z Diocesan Education Committee (DEC) odbudowę domu dziecka w miejscowości Vailankanni w Indiach.

W domu zamieszka 100 osieroconych przez tsunami dzieci. Budynek będzie 1 piętrowy, na parterze znajdzie się jadalnia, spiżarnia i kuchnia. Na 1 piętrze sypialnie i łazienki.

- Pragne wyrazić ogromną wdzięczność za wkład, jaki wniosła Caritas Polska i jej darczyńcy w budowę domu dziecka im. Don Bosco w Vailankanni w Indiach.  Jednocześnie z ogromną radościa zawiadamiamy, że kamień węgielny pod budowę domu został poświęcony przez J.E. M.Devadass Ambrose, biskupa diecezji Thanjavur. Dziękujemy za pomoc dzieciom w potrzebie. - powiedział o. Victor Maria Susai, sekretarz generalny DEC.

Realizacja projektu jest możliwa dzięki środkom pozyskanym od darczyńców w ramach zbiórki publicznej dla ofiar trzęsienia ziemi i fal tsunami, jakie nawiedziło Azję Południowo-Wschodnią w grudniu 2004 r.